top of page

Kelim Boots uit Marokko


Al onze Kelim Boots (of in het Engels Kilim Boots) worden gemaakt met, de naam zegt het al, Kelim tapijt. Wij werken samen met onze productiepartner in Marokko die voor ons op pad gaat in de Souks van Marrakech op zoek naar de mooiste Kelim kleden. We selecteren de Kelims op de meest prachtige kleuren en patronen maar vinden het daarentegen helemaal niet erg als er ze niet perfect zijn. Juist de kleden met imperfecties of beschadigingen gebruiken wij graag voor onze boots omdat ze niet meer zo geschikt zijn om als vloerkleed neer te leggen. Op deze manier recyclen we en hopen we bij te kunnen dragen aan duurzamere wereld.


Maar wat is Kelim nou precies?

Het woord Kelim staat voor de weeftechniek die er gebruikt wordt bij het weven van de Kelim tapijten. Bij deze traditionele Oosterse wijze van tapijten weven, is de onder- en bovenkant van het Kelim kleed vrijwel identiek waardoor deze geen pool heeft en aan twee zijden te gebruiken is. Dit in combinatie met de prachtige kleuren en geometrische patronen maakt dat Kelims heel populair zijn. De geometrische patronen die gebruikt worden in de tapijten hebben zelfs allemaal een betekenis.


Vroeger..

Vroeger weefden de dames van stammen uit het Midden Oosten de Kelim kleden helemaal met de hand met het wol van hun eigen geiten, schapen en kamelen. Dit wol werd in de mooiste kleuren zoals rood, roze, blauw en groen geverfd. Door dit proces is geen enkel kleed hetzelfde en zijn jouw Kelim boots dus ook altijd helemaal uniek!
Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


  • Bravas Boutique Facebook
  • Bravas Boutique Pinterest
  • Bravas Boutique Instagram
bottom of page